Kinderen faq

Vraag: Hoe lang duurt een fotosessie?

Antwoord: Voor een normale portret sessie mag je al snel op 1 a 1,5 uur rekenen. Maar dit is slechts een richtlijn om je wat houvast te geven. Bij Dreamdots Studios komt tijd niet op de eerste plaats. Een sessie duurt net zolang tot er voldoende kwalitatieve foto's gemaakt zijn.

 

Vraag: Wat is de beste leeftijd om babyfoto's te laten maken?

Antwoord: De beste leeftijd is afhankelijk van hoe je de baby op de foto wil. Wil je het kindje lachend op de foto, dan is het best om te wachten tot hij/zij minstens 3 maanden is. Liggende op je onderarm of hangend in een doorschijnende doek levert ook mooie foto's op. Deze poses kunnen echter maar tot 3 a 4 maanden. Een foto waarbij de baby eventjes moet blijven zitten kan best vanaf 9 maanden. Sommige baby's kunnen al vroeger zelfstandig zitten, maar hou er rekening mee dat hij/zij dit wel even moet kunnen volhouden. Om de mogelijkheden te bespreken neem je best contact op.

 

Vraag: Kunnen meerdere kinderen samen op de foto?

Antwoord: De kleine 'fotomodellen' hebben veel aandacht nodig om leuke en mooie foto's te kunnen maken. Met 2 kinderen is dat nog goed te doen. 3 of meer kinderen wordt al wat moeilijker. Het kan als de oudsten begrijpen dat ze soms even moeten wachten als hun broertje of zusje alle aandacht krijgt. Hoe graag je ook wil, van een peuter of kleuter kan je niet verwachten dat hij/zij zo veel geduld opbrengt. Wil je een fotosessie met meer dan 3 kinderen, bel of mail even om te overleggen. Met een beetje voorbereiding en goede wil is er meestal wel een mouw aan te passen.
Belangrijk: Bij Dreamdots Studios betaalt u geen meerprijs voor portretten met meerdere personen!

 

Vraag: Hoeveel foto's maak je en krijg ik alle gemaakte foto's te zien?

Antwoord: Omdat alle foto's digitaal worden gemaakt is het aantal foto's quasi onbeperkt, zonder dat daaraan extra kosten verbonden zijn. Tijdens een fotosessie worden dan ook veel foto's gemaakt. Daarom krijg je vooraf slechts een indicatie van het aantal te leveren foto's. Na de fotosessie is er bij Dreamdots Studios zelf een eerste selectie van de foto's, waarbij foto's van onvoldoende kwaliteit worden verwijdert. De overgebleven foto's worden, afhankelijk van de gemaakte afspraken, digitaal of als afdruk afgeleverd.

 

Vraag: Als ik foto's laat maken, komen die dan ook op de website te staan?

Antwoord: Niet noodzakelijk. De website is een kanaal om communiceren met de buitenwereld. Het is dan ook belangrijk dat de foto's die erop staan regelmatig worden vervangen door nieuwe exemplaren. In periodes waarin veel fotosessies worden gedaan is er dan ook een groot aanbod waaruit foto's voor de website kunnen worden gekozen. wil je niet dat jou foto's op de website komen, geen probleem. je foto's worden uit het aanbod gehaald en jij bent de enige die de foto's te zien krijgt.