Culinaire fotografie reportage

Hoe werkt een culinaire reportage?

Bij het fotograferen voor een culinaire reportage komt vaak heel wat meer kijken dan eerst gedacht. Daarom verwacht u een fotograaf die meedenkt en helpt om de slaagkansen van uw project te verhogen. Met een uitgebreide ervaring is uw Dreamdots Studios fotograaf goed geplaatst om u bij te staan.

Wil u een publicatie, boek of reclame folder maken met culinaire/gastronomische gerechten, dan is het bijna onmogelijk om alle gerechten voor uw publicatie in één keer klaar te krijgen. Wij voorzien steeds dat er meerdere opname momenten nodig zijn. Zo kan zowel u als wij de nodige tijd maken voor een kwaliteitsvolle afwerking.

Voor culinairereportages levert Dreamdots studios u een dienstverlening aan met volgende kenmerken:

  • Een of meerdere vergaderingen vooraf en eventueel bijkomende momenten tijdens het verloop van het project.
  • Het eventuele zoeken naar een locatie en de praktische beslommeringen die erbij komen kijken.
  • Meerdere reportage momenten
  • Nabewerking doen we zelf. Elk beeld wordt met behulp van moderne hard- en software digitaal geoptimaliseerd
  • Van een fotograaf verwacht u niet dat hij een gastronomisch grootmeester is. Zo verwachten wij evenmin dat u thuis bent in allerlei fotografische technieken. In ons vakgebied trachten wij steeds voor de nodige ondersteuning en advies te zorgen. Liefst nog voor u aan het gerecht begint. Een glazen bord is misschien wel mooi, maar heb je ook gedacht aan wat er onder moet staan? Een warm gerecht een glazen bord laten aandampen, wat onvermijdelijk een weerslag heeft op de manier waarop alles in beeld komt. Dit zijn nog maar 2 puntjes. Van uw fotograaf mag je dus vooraf best wel wat denkwerk verwachten.
  • Gratis aanpassing! Omzetting van de gemaakte kleurenopname naar sepia of zwart-wit wordt gratis uitgevoerd.
  • Extra services. Wilt u later iets extra, dan zijn er geen verrassingen. Uurlonen, dagprijzen, verplaatsingskosten etc, worden vooraf vastgelegd.
  • Gratis hosting van uw foto's bij langlopende projecten. Zo kan u gemakkelijk het project volgen en zijn uw foto's steeds via een internetverbinding beschikbaar.